Jan Švankmajer reacts with his cartoon Food to one of the extreme phenomena of the present that has become an obsession for a majority of the human race, i. e. uncontrolled and uncontrollable consumption. One of its most significant manifestations is extreme voracity...
host v hostinci, první jídelní automat
host v hostinci, druhý jídelní automat
vousatý host v hostinci, třetí jídelní automat
elegantní host v restauraci
zpustlý host v restauraci
číšník v restauraci
host v restauraci pojídající vlastní ruku
host v restauraci pojídající vlastní ňadra
host v restauraci pojídající vlastní nohu
host v hostinci pojídající vlastní penis
Ivo Špalj, Jitka Zvirocká (zvukové efekty), Petr Mach (zvukové efekty), Jaroslav Schreder (zvukové efekty), Karel Süssmilch (zvukové efekty)
Keith Griffiths (Koninck International), Michael Havas (Heart of Europe Co-Production)
Jaromír Kallista (Nezávislá skupina Jan Švankmajer – Jaromír Kallista), Jaroslav Bouček (Filmové studio Barrandov)
Jaromír Kallista (Nezávislá skupina Jan Švankmajer – Jaromír Kallista)
Pavla Kallistová (Nezávislá skupina Jan Švankmajer – Jaromír Kallista)
Martin Procházka (fotograf), Kateřina Korbařová, Karolina Průšová, Jiří Piskáček, Ivana Tejčková
archivní
Johann Strauss ml. (Na krásném modrém Dunaji /An der schönen blauen Donau/)
Jídlo
Jídlo
Food
Food
film
animatedtheatrical distribution
anecdote, absurd
Czechoslovakia, Great Britain
1992
1992
the end of the distribution monopoly 30 November 2000
premiere 1 April 1996 /recommended for 15 and over/
Project 100 – Winter 1996.
Nezávislá skupina Jan Švankmajer – Jaromír Kallista, KF a.s., Filmové studio Barrandov, Producentské centrum Jaroslava Boučka (Filmové studio Barrandov), Koninck International, Heart of Europe Co-Production, Channel 4 (zadavatel)
short film
18 min
510 meters
35mm
puppet, combined (technique), plasticine, feature, pixilation, animation of real objects
1:1,37
colour
sound
mono
English
without dialogue
without subtitles
English
If you have any additions or suggestions regarding any of the data, we would appreciate it if you contact the data administrator. See the Contact section for more details.